loading...
قیمت کاشی و سرامیک
فلورا بازدید : 56 شنبه 16 اسفند 1399 نظرات (0)

وزیر صمت از راه‌اندازی 35 کارخانه جدید کاشی و سرامیک در منطقه یزد در آینده نزدیک خبر داد. منطقه‌ای که هم اکنون نیز با بحران شدید آب و مشکلات زیست محیطی فراوانی همراه است، قرار است واحدهای تولیدی دیگری نیز به آن اضافه شود.
ظرفیت تولیدی کاشی و سرامیک نصب شده در کشور، بیش از 700 میلیون مترمربع است و میزان تولید کاشی در کشور در حدود نیمی از این ظرفیت است. اضافه کردن واحدهای تولیدی جدید در کشور و دادن موافقت اصولی برای راه‌اندازی واحدهای جدید چه تبعاتی برای شرکت های در حال کار و آینده و اقتصاد این صنعت خواهد داشت؟
آیا بازارهای صادراتی برای این تولیدات این کارخانجات که در آینده به بازار صنعت کاشی و سرامیک کشور راه خواهند یافت، وجود دارد و اقدامی در راستای صادرات و بهبود وضعیت آن انجام خواهد شد؟
در شرایطی که میزان مصرف کاشی داخلی چیزی در حدود 250 میلیون مترمربع در سال است و در حدود 150 میلیون مترمربع کاشی در بهترین حالت صادر می‌شود، اضافه شدن ظرفیت تولیدی در کشور به نفع صنعت کاشی و سرامیک ایران است یا خیر؟
این سوالاتی است که مسئولین مربوطه در این صنعت باید پاسخ‌گوی آن باشند. 
کسانی که برای صدور موافقت اصولی‌های جدید مسئولیت دارند، در قبال واحدهای تولیدی متوقف شده و دارای مشکلات فراوان که تعدادشان کم نیست نیز چاره‌ای می‌اندیشند؟
برای بسیاری از شرکت‌های تولیدی کاشی و سرامیک، که خطوط تولیدشان نیمه فعال و یا متوقف است، نیز چاره و راهکاری اندیشیده می‌شود؟
 صنعتی که امروز محصولات کاشی و سرامیک صادراتی‌اش با کم‌ترین قیمت در بازارهای جهانی و به نازل‌ترین قیمت ممکن به فروش می‌رسد، آیا می‌تواند گام‌هایی هرچند کوچک، برای تبدیل شدن به یک صنعت پویا و فعال و با ارزش اقتصادی بالا بردارد؟
امروزه، محصولات کاشی و سرامیک ایرانی در بازارهای کشورهای همسایه با کم‌ترین قیمت در طول سالیان فعالیت خود به فروش می‌رسد و نه تولیدکنندگان و نه بازارگانان و نه مسئولین مربوطه برای این معضل بزرگ راه‌حلی پیش روی خود نمی‌بینند. 
حال چگونه است که بتوان با افرایش عرضه کالا و عدم تقاضای بیشتر این محصول چشم امیدی به بهبود وضعیت داشت؟
آیا بحث منافع شخصی افراد، تنها عامل برای صدور این مجوزها در منطقه‌ای است که همه می‌دانند از معضل بزرگ بی‌آبی رنج می‌برد و این صنعت نیز یکی از صنایع پرمصرف در بحث آب و انرژی به شمار می‌آید.

علیرضا رزم‌حسینی در اسفندماه ۹۹، در مراسم افتتاح واحد تولید یکتاگرانول میبد در شهرستان میبد، گفت: میزان مجوزهای صنعتی در کشور در ۱۰ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته که این نشان از امید مردم به سرمایه‌گذاری و پیشرفت دارد و نشانه ثبات در کشور است. 
وزیر صمت ادامه داد: امروز ایران صادرکننده فولاد و انواع فلزات و نیز پتروشیمی است و ۷۵ درصد صادرات کشور به ۱۵ کشور همسایه انجام می‌شود که این افتخارات ناشی از اراده عمومی برای رشد اقتصادی است. به گفته وی، کشور در شرایط جنگ سه ساله اقتصادی و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار گرفت که اگر این دو مورد در هر کشور دیگری رخ می‌داد به قطع آن کشور با مشکلات جدی روبه‌رو می‌شد اما ایران با کمترین هزینه از تحریم‌ها عبور کرد رزم‌حسینی بیان کرد: فشارهای وارده بر اقتصاد خانواده و بازارهای داخلی غیرقابل انکار نیست، اما آنچه جای خرسندی است، این است که ایران بر خلاف گمان دشمنان بر اساس این فشارها نه تنها فلج نشد بلکه در ۲۹ رشته صنعتی تولید و صادرات داشت. چشم‌انداز ایران تبدیل به بزرگترین کشور صنعتی در منطقه وزیر صمت تصریح کرد: در صورت عدم تحمیل تحریم‌ها و نبود جنگ تحمیلی و دشمنان همیشگی، اکنون ایران یک کشور بزرگ صنعتی در منطقه بود. البته اکنون نیز این چشم‌انداز دور از انتظار نیست و تلاش مسئولان کشور تحقق این مهم است.

وی به رتبه دوم معدنی یزد به عنوان یک قابلیت کم‌نظیری یاد کرد و افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه فرآوری معادن یزد تمرکز خواهد کرد. میبد، آماده سرمایه‌گذاری کلان در حوزه صنعت نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شهرستان میبد مهد علم استان یزد است، این شهرستان را آماده سرمایه‌گذاری در همه زمینه‌ها به‎ ویژه صنعت عنوان کرد و گفت: این در حالی است که قبل از انقلاب حتی یک واحد صنعتی در این شهرستان وجود نداشت. سید جلیل میرمحمدی با اشاره به اینکه اکنون شهرستان میبد قطب تولید کاشی و سرامیک کشور است، ابراز امیدواری کرد که مشکلات صنعت فولاد و داروسازی در این شهرستان نیز رفع گردد.

وجود ۸۶ کارخانه فعال کاشی و سرامیک محمدرضا علمداریزدی با بیان اینکه یزد دومین استان معدنی و چهارمین استان صنعتی کشور است، گفت: استان یزد سه هزار واحد صنعتی دارای پروانه در پنج گروه صنعتی دارد که یکصد هزار اشتغال صنعتی با تولید ۸۰۰ قلم کالا نیز در این استان در حال فعالیت است. رئیس سازمان صمت استان یزد بیان کرد: یزد ۸۶ کارخانه فعال در زمینه تولید کاشی و سرامیک دارد و با این آمار، ۶۰ درصد تولیدات کاشی و سرامیک کشور را انجام می‌دهد. به گفته وی، صنعت کاشی و سرامیک، ۲۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است و در حال حاضر، ۳۵ کارخانه با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در این زمینه در حال راه‌اندازی است. گفتنی است، افتتاح واحد تولیدی یکتا گرانول شهرستان میبد یکی از چهار طرح بزرگ افتتاح‌شده توسط وزیر صنعت در سفر دو روزه به استان یزد است.

منبع:
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 18
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 22
  • بازدید ماه : 14
  • بازدید سال : 754
  • بازدید کلی : 3,482